Minimālo higiēnas prasību kursi: Svarīgs solis pārtikas drošības nodrošināšanā

Sanitārais minimums e-kurss

E-apmācība MINIMĀLĀS HIGIĒNAS PRASĪBAS PĀRTIKAS UZŅĒMUMĀ

E-apmācība PĀRTIKAS HIGIĒNAS JOMĀ ir paredzēta darbiniekiem, kuri saskaras ar pārtikas apstrādi. Minimālās higiēnas prasības apmācība ir piemērota gan tiem, kas iepriekš to nav izgājuši, gan arī kvalifikācijas celšanas nolūkos. Minimālās higiēnas prasības apmācība atbilst MK noteikumiem Nr. 545 (29.09.2015). Pieejama LATVIEŠU UN KRIEVU VALODĀ.
Cena10 €
LASĪT TĀLĀK

LABĀKAIS RISINĀJUMS TEV...

  • Mēs garantējam visiem jaunajiem pasūtītājiem, ka pilnībā atmaksāsim par apmācību veiktos maksājumus, ja apmācība neatbildīs cerībām.
  • Minimālās higiēnas prasības apmācība atbilst MK noteikumiem Nr. 545 (29.09.2015).
  • 10 gadus ilga pieredze un uzticība. 
  • Pieejams 24/7

PASŪTĪT IR PAVISAM VIENKĀRŠI. PIEEJAMS 24/7.

Apmācības pasūtīšana UZŅĒMUMA/IESTĀDES darbiniekiem:

  • Reģistrē lietotāju, izvēloties “uzņēmuma/iestādes konts”.
  • Izvēlies nepieciešamo apmācību un pasūti to, ievadot apmācāmā(-o) vārdu un uzvārdu, kā arī personas kodu.
  • Veic samaksu, izmantojot internetbanku, vai arī veicot pārskaitījumu. Rēķins tiks automātiski nosūtīts uz tavu e-pastu.
  • Tūlīt pēc rēķina apmaksas, uz tavu e-pastu tiks automātiski nosūtīta parole, kas nepieciešama piekļūšanai apmācībai.

Apmācības pasūtīšana sev kā PRIVĀTPERSONAI:

  • Reģistrē lietotāju, izvēloties “privātpersonas konts”.
  • Izvēlies nepieciešamo apmācību un noformē pasūtījumu.
  • Veic samaksu, izmantojot internetbanku, vai arī veicot pārskaitījumu. Rēķins tiks automātiski nosūtīts uz tavu e-pastu.
  • Lai pēc maksājuma veikšanas sāktu apmācību, ieejiet savā kontā, kur sākumlapā atradīsiet aktivizēto apmācību.

Video par apmācību:

Apmācības 1. daļu (bezmaksas) skaties ŠEIT

Vai tev ir jautājumus?

Sazinieties ar mums

KONTAKTI

Vai vēlaties pasūtīt kursu?

Reģistrējiet lietotāju

Reģistrēties

Minimālo higiēnas prasību kursi: Svarīgs solis pārtikas drošības nodrošināšanā

Ievads

Pārtikas drošība ir katra pārtikas uzņēmuma darbības pamatā. Atbilstība minimālajām higiēnas prasībām ir būtiska, lai nodrošinātu pārtikas kvalitāti un novērstu pārtikas piesārņojumu. Minimālo higiēnas prasību kursi ir paredzēti pārtikas pārstrādātājiem, apkalpotājiem un citiem darbiniekiem, kuri saskaras ar pārtikas sagatavošanu un apstrādi. Šie kursi sniedz visaptverošu pārskatu par nepieciešamajiem higiēnas standartiem un to pielietošanu ikdienas darbā. Šajā rakstā mēs apspriežam, kāpēc minimālo higiēnas prasību kursi ir svarīgi, ko tie aptver un kā tie palīdz nodrošināt drošāku pārtikas vidi.

 

Lasīt vairāk: PĀRTIKAS HIGIĒNAS APMĀCĪBA DROŠAI ĒDINĀŠANAI

 

Kāpēc minimālo higiēnas prasību kursi ir svarīgi?

Minimums Higiēnas prasību kursu pabeigšana pārtikas uzņēmumiem ir ārkārtīgi svarīga, jo palīdz:

  1. Nodrošiniet pārtikas nekaitīgumu: Higiēnas prasību ievērošana samazina pārtikas piesārņojuma risku, kas var izraisīt saindēšanos ar pārtiku un veselības problēmas.
  2. Palielināt ražošanas efektivitāti: Apmācīti darbinieki spēj labāk vadīt ēdiena gatavošanas procesus, kas noved pie efektīvāka un drošāka darba procesa.
  3. Patērētāju uzticība: apmācībās iegūtās zināšanas palīdz veidot uzticamību un labu reputāciju patērētāju vidū, kas ir būtiski pārtikas uzņēmuma ilgtermiņa panākumiem.

 

Minimālo higiēnas prasību kursa saturs

Minimums higiēnas prasību kursi satur vairākas tēmas, kuras ir sadalītas trīs daļās:

Un WASP

  1. Ievads
    Ievadā sniegts pārskats par kursa nozīmi pārtikas nekaitīguma un higiēnas prasību ievērošanā. Kursa mērķis ir apmācīt darbiniekus saprast, kā pareiza higiēnas prakse var palīdzēt novērst pārtikas piesārņojumu un pārtikas izraisītas slimības. Šajā sadaļā uzsvērts, ka pārtikas nekaitīgums ir svarīgs ne tikai uzņēmuma reputācijai un likumdošanas prasību ievērošanai, bet arī patērētāju veselībai un labklājībai.

 

II WASP

  1. Pārtikas fiziskais, ķīmiskais un bioloģiskais piesārņojums
    Pārtikas piesārņojums var notikt dažādos veidos – fizikālā, ķīmiskā un bioloģiskā. Šajā sadaļā ir apskatīts, kā pārtika var nonākt saskarē ar kaitīgām vielām, piemēram, metāla skaidām (fiziskais piesārņojums), ķīmiskām vielām (ķīmiskais piesārņojums) vai mikroorganismiem (bioloģiskais piesārņojums). Tajā arī pastāstīts, kā izvairīties no šiem piesārņojuma avotiem un kādus pasākumus var veikt, lai nodrošinātu pārtikas nekaitīgumu ražošanas procesā.
  2. Mikroorganismi un to augšanu un vairošanos ietekmējošie faktori
    Mikroorganismi, piemēram, baktērijas un vīrusi, ir viens no galvenajiem pārtikas izraisītu slimību izraisītājiem. Šajā tēmā tiek apspriests, kā mikroorganismi aug un vairojas un kādi faktori ietekmē šo procesu (piemēram, temperatūra, mitrums, pH līmenis). Dalībnieki uzzinās par apstākļiem, kas veicina baktēriju izplatīšanos, un par pasākumiem, kas jāveic, lai novērstu to augšanu.
  3. Pārtikas izraisītas slimības
    Kursā tiek apskatītas izplatītākās pārtikas izraisītās slimības, piemēram, salmoneloze, E. coli un listerioze. Uzziniet, kā šīs slimības izplatās, kādi ir simptomi un kā efektīvi novērst to izplatīšanos. Turklāt tiek uzsvērti higiēnas pasākumi, kas nepieciešami ar pārtiku saistīto slimību profilaksei.

 

III DAĻA

  1. Ēdināšanas iestādēs konstatēti kaitēkļi
    Pārtikas apstrādātājiem jābūt modriem pret tādiem kaitēkļiem kā grauzēji, kukaiņi un putni. Šajā sadaļā uzzināsiet, kā noteikt kaitēkļu klātbūtni un kādus pasākumus var veikt, lai tie neiekļūtu pārtikas apstrādes zonā. Aplūkotas arī kaitēkļu apkarošanas stratēģijas un uzraudzības nozīme.
  2. Saindēšanās ar pārtiku
    Saindēšanās ar pārtiku ir izplatīta problēma, ja netiek ievēroti higiēnas standarti. Šajā sadaļā ir izskaidroti saindēšanās ar pārtiku cēloņi, simptomi un profilakses pasākumi. Tāpat tiek runāts par to, kādi ir uzņēmuma pienākumi saindēšanās ar pārtiku gadījumā un kā tos risināt.
  3. Personīgā higiēna
    Personīgā higiēna ir svarīga ikvienam, kas strādā pārtikas rūpniecībā. Šajā sadaļā ir detalizēti aprakstīts, kā darbiniekiem jāievēro personīgā higiēna, tostarp regulāra roku mazgāšana, aizsargtērpa lietošana un prombūtne no darba slimības gadījumā. Higiēnas noteikumu ievērošana ievērojami samazinās pārtikas piesārņojuma risku.
  4. Tīrīšana un dezinfekcija
    Darba vietu un aprīkojuma tīrīšana un dezinfekcija ir svarīga pārtikas drošības nodrošināšanas sastāvdaļa. Dalībniekiem tiek mācīts, kā pareizi tīrīt darba virsmas, mašīnas un instrumentus un kādas dezinfekcijas metodes ir visefektīvākās baktēriju un citu piesārņotāju likvidēšanā.
  5. Paškontroles principi
    Paškontroles sistēmas, piemēram, HACCP (Bīstamības analīze un kritisko kontroles punktu sistēma), palīdz uzņēmumiem novērst un kontrolēt pārtikas nekaitīguma riskus. Šajā daļā ir mācīts, kā izveidot un ieviest šādu sistēmu, lai nodrošinātu nepārtrauktu higiēnas standartu ievērošanu un novērstu iespējamos pārtikas drošības pārkāpumus.

 

Kopsavilkums

Minimums higiēnas prasību kursi ir neaizstājami pārtikas drošības nodrošināšanā pārtikas uzņēmumos. Šie kursi ne tikai palīdz darbiniekiem apgūt būtiskas zināšanas un prasmes, bet arī nodrošina, ka uzņēmumi atbilst spēkā esošajām likumdošanas prasībām. Piedaloties minimālo higiēnas prasību kursos, darbinieki var paaugstināt pārtikas kvalitāti, samazināt piesārņojuma risku un uzlabot uzņēmuma tēlu patērētāju vidū. Ieguldījumi higiēnas un pārtikas nekaitīguma apmācībā ir svarīgs solis ceļā uz drošas un kvalitatīvas pārtikas nodrošināšanu.

 

Lasīt vairāk: MINIMĀLĀS HIGIĒNAS PRASĪBAS – NODROŠINĀT DROŠU PĀRTIKU

Vai vēlaties pasūtīt kursu?

Reģistrējiet lietotāju

Reģistrēties
Mēs lietojam sīkfailus pakalpojuma nodrošināšanai, mārketinga nolūkiem un pakalpojuma uzlabošanai. Piekrītu Lietošna noteikumi