Minimālās higiēnas prasības pārtikas apmācības tiešsaistes kursā

Sanitārais minimums e-kurss

E-apmācība MINIMĀLĀS HIGIĒNAS PRASĪBAS PĀRTIKAS UZŅĒMUMĀ

E-apmācība PĀRTIKAS HIGIĒNAS JOMĀ ir paredzēta darbiniekiem, kuri saskaras ar pārtikas apstrādi. Minimālās higiēnas prasības apmācība ir piemērota gan tiem, kas iepriekš to nav izgājuši, gan arī kvalifikācijas celšanas nolūkos. Minimālās higiēnas prasības apmācība atbilst MK noteikumiem Nr. 545 (29.09.2015). Pieejama LATVIEŠU UN KRIEVU VALODĀ.
Cena10 €
LASĪT TĀLĀK

LABĀKAIS RISINĀJUMS TEV...

  • Mēs garantējam visiem jaunajiem pasūtītājiem, ka pilnībā atmaksāsim par apmācību veiktos maksājumus, ja apmācība neatbildīs cerībām.
  • Minimālās higiēnas prasības apmācība atbilst MK noteikumiem Nr. 545 (29.09.2015).
  • Klientu uzticība kopš 2009. gada
  • Pieejams 24/7

PASŪTĪT IR PAVISAM VIENKĀRŠI. PIEEJAMS 24/7.

Apmācības pasūtīšana UZŅĒMUMA/IESTĀDES darbiniekiem:

  • Reģistrē lietotāju kā uzņēmumu/iestādi.
  • Izvēlies kursu un ievadi apmācāmo datus.

  • Apmaksā internetbankā vai ar pārskaitījumu — rēķins tiks nosūtīts e-pastā.

  • Pēc apmaksas parole piekļuvei kursam tiks nosūtīta automātiski.

Apmācības pasūtīšana sev kā PRIVĀTPERSONAI:

  • Reģistrē lietotāju kā privātpersonu.
  • Izvēlies kursu un noformē pasūtījumu.

  • Apmaksā internetbankā vai ar pārskaitījumu — rēķins tiks nosūtīts e-pastā.

  • Pēc apmaksas ieej kontā un sāc apmācību.

Video par apmācību:

Apmācības 1. daļu (bezmaksas) skaties ŠEIT

Vai tev ir jautājumus?

Sazinieties ar mums

Vai vēlaties pasūtīt kursu?

Reģistrējiet lietotāju

Ievads: Kāpēc minimālās higiēnas tiešsaistes pārtikas apmācības kurss ir būtisks

Pārtikas higiēnas apmācība ir būtisks solis ikvienam pārtikas operatoram neatkarīgi no darba vietas lieluma vai darbības jomas. Savlaicīgi un kvalitatīvi tiešsaistes pārtikas apmācības kurss ar minimālām higiēnas prasībām palīdz izprast mikrobioloģiskos, ķīmiskos un fiziskos riskus, kas saistīti ar darbu ar pārtiku. Apmācības sniedz skaidru priekšstatu par to, kā plānot un organizēt darba procesus, lai patērētājam piedāvātā pārtika būtu droša un atbilstu visiem spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un standartiem.

Jāveic tiešsaistes vidē tiešsaistes pārtikas apmācības kurss ar minimālām higiēnas prasībām ļauj izglītojamajam ērti un efektīvi apgūt nepieciešamās zināšanas un prasmes. Apmācības ir obligātas tiem, kas ir atbildīgi par pārtikas apstrādi un uzglabāšanu, bet tajā pašā laikā ir noderīgi profesionāļiem vadošā vai kontroles lomā, kuri vēlas labāk organizēt savas komandas darbu.

Mtiešsaistes pārtikas apmācības kurss ar cilvēku higiēnas prasībām nav tikai formalitāte, bet gan ieguldījums patērētāju uzticībā un uzņēmuma reputācijā. Pareizas higiēnas prakses ievērošana samazina ar pārtiku saistīto apdraudējumu risku, novērš saindēšanos ar pārtiku un ietaupa resursus – mazāk izšķērdētas pārtikas un mazāk nevajadzīgu tīrīšanas darbu. Apmācības sniedz arī zināšanas, kā dokumentēt un pierādīt higiēnas procedūru ievērošanu, kas ir svarīgi gan iekšējo, gan ārējo auditu veikšanai.

Pagājis garām tiešsaistes pārtikas apmācības kurss ar minimālām higiēnas prasībām, izglītojamais gūst pārliecību par sevi, veicot darba uzdevumus, precīzi zinot, kad un kā piemērot personīgās higiēnas, virsmu tīrīšanas, izejvielu uzglabāšanas un kvalitātes kontroles principus. Tas attiecas uz mazas kafejnīcas darbinieka, kā arī šefpavāra lomu lielā virtuvē.

 

Lasīt vairāk: Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā – drošas pārtikas pamats ikdienas darbā

 

Kāpēc tā tiešsaistes pārtikas apmācības kurss ar minimālām higiēnas prasībām svarīgi?

Pārtikas higiēnas apmācība ir būtiska visās ēdināšanas iestādēs – vai tie būtu restorāni, kafejnīcas, skolu ēdnīcas vai ražošanas uzņēmumi – šādu iemeslu dēļ:

  1. Veselības aizsardzība un patērētāju drošība
    Pārtikas higiēnas apmācības māca noteikt galvenos mikrobioloģiskos un ķīmiskos riskus, kas var izraisīt saindēšanos ar pārtiku un masveida uzliesmojumus. Izglītojamais iegūs skaidru izpratni par patogēniem, to izplatību un kontroles metodēm, kas aizsargā gan patērētāju, gan uzņēmuma reputāciju.
  2. Riska novēršana un izmaksu ietaupījums
    Riska analīzes un paškontroles principu piemērošana samazina pārtikas zudumus un atkritumus.
  3. Darbinieku informētība un motivācija
    Apmācības paaugstina darbinieku profesionālo izpratni un veido vienotu higiēnas kultūru. Skaidras procedūras un nepārtraukti uzlabojumi motivē komandu ikdienā uzturēt augstus standartus.
  4. Zīmola un reputācijas stiprināšana
    Uzņēmumi, kas regulāri apmāca savus darbiniekus pārtikas higiēnas jomā, izceļas uz konkurentu fona. Uzticamība aug gan klientu, gan sadarbības partneru vidū, kas tieši ietekmē apgrozījumu un lojālo klientu skaitu.

Tā tas ir pārtikas higiēnas apmācība vairāk nekā oficiāla prasība: tas ir stratēģisks ieguldījums, kas palīdz nodrošināt pārtikas drošību, ietaupīt izmaksas un stiprināt uzņēmuma tēlu.

 

Mtiešsaistes pārtikas apmācības kurss ar cilvēku higiēnas prasībām priekšrocības tiešsaistes vidē

Tīmeklī pārtikas apmācība ar minimālām higiēnas prasībām piedāvā vairākas būtiskas priekšrocības salīdzinājumā ar tradicionālo apmācību klasē. Vissvarīgākās no priekšrocībām ir:

  • Elastība un efektīva laika resursu izmantošana
    Apmācības apmācāmais var pabeigt savā tempā, piemērotā laikā un vietā – darba grafika blīvums nestāv ceļā tālākai attīstībai. Ātra mācīšanās mobilajā ierīcē vai datorā ļauj integrēt mācības ikdienas dzīvē.
  • Izmaksu efektivitāte
    Tiešsaistes apmācībai nav nepieciešamas atsevišķas telpas, drukātie materiāli vai ceļa izdevumi. Vienreizēju ieguldījumu platformai izmanto vairāki studenti un laika periodā.
  • Vides ilgtspējība
    Bezpapīra vide samazina drukāšanas izmaksas un atkritumu daudzumu, atbalstot uzņēmuma zaļos mērķus.

Kopumā ražo tīmeklī tiešsaistes pārtikas apmācības kurss ar minimālām higiēnas prasībām padarīt mācīšanos ērtāku, efektīvāku un laika ietaupījumu, nezaudējot apmācību kvalitāti vai oficiālo sertifikātu.

 

Apmācību saturs un moduļi

Tīmeklī tiešsaistes pārtikas apmācības kurss ar minimālām higiēnas prasībām ir strukturēts skaidros moduļos, kas aptver visus svarīgos pārtikas nekaitīguma aspektus. Katra moduļa beigās ir interaktīvs tests, kas apstiprina apgūto. Galvenie moduļi:

  1. Pārtikas higiēnas pamati un tiesiskais regulējums
    Tiek skaidroti higiēnas principi, aktuālās Pārtikas likuma un Lauksaimniecības un pārtikas pārvaldes prasības. Izglītojamais iegūst pārskatu par supervīzijas procesiem, dokumentāciju un, ja nepieciešams, sertifikāta atjaunošanu.
  2. Mikroorganismu veidi un piesārņojuma avoti
    Tiek ārstētas baktērijas, vīrusi, sēnītes un parazīti. Tiek analizēti fizikālā, ķīmiskā un bioloģiskā piesārņojuma mehānismi un pētītas profilakses metodes un kontroles punkti.
  3. Izvairīšanās no savstarpējas inficēšanās un darbstaciju organizēšanas
    Iepazīstināta ar darbstaciju sakārtotību, atdalīšanu un drošu darba praksi. Izglītojamais apgūst zināšanas griešanas virsmu, aprīkojuma un dvieļu pareizai lietošanai.
  4. Personīgā higiēna un veselības pārbaude
    Norādīta pareiza roku mazgāšana, darba apģērba un aizsarglīdzekļu lietošana. Uzsvars tiek likts uz slimības simptomu novēršanu, slimības atvaļinājumu un izdevumu atlīdzināšanas kārtību.
  5. Tīrīšana, dezinfekcija un pašpārbaude
    Ir sniegti norādījumi par tīrīšanas līdzekļu izvēli, pareizu ķīmisko vielu atšķaidīšanu un procedūru biežumu. Ir jāizvairās no pašpārbaudes dokumentēšanas ar daudziem atkārtotiem jautājumiem.
  6. Temperatūras regulēšana un uzglabāšanas nosacījumi
    Viņi mācās lietot termometrus, uzraudzīt kritiskās temperatūras un veikt temperatūras uzskaiti. Tiek apspriestas atšķirības starp uzglabāšanas aukstumu un karsto uzglabāšanu.
  7. HACCP sistēmas principi un ieviešana
    Ir izskaidrotas riska analīzes metodes, kritisko kontroles punktu noteikšana un monitorings. Apmācāmais var sagatavot vienkāršotu HACCP plānu savai darba vietai.

Katrs pārtikas higiēnas apmācība modulis beidzas ar testu, kurā jāsasniedz vismaz 75% pareizo atbilžu. Testa atkārtota kārtošana ir iespējama un rezultāti tiek saglabāti treniņu vidē. Pēc pabeigšanas tiek izsniegts oficiāls sertifikāts, kas ir derīgs Igaunijā un ES.

 

Kam tas ir piemērots tiešsaistes pārtikas apmācības kurss ar minimālām higiēnas prasībām?

Pārtikas higiēnas apmācība ir nepieciešama ikvienam, kurš ikdienā saskaras ar pārtiku vai ir atbildīgs par pārtikas nekaitīgumu. Galvenās mērķa grupas:

  • Restorānu, kafejnīcu un krogu virtuves darbinieki
    Virtuvē strādājošajam personālam jāatbilst arvien stingrākām higiēnas prasībām, un regulāras apmācības palīdz zināšanas saglabāt svaigas.
  • Servisa un ēdināšanas uzņēmumi HORECA sektorā
    Lielos pasākumos un ēdināšanas pakalpojumos svarīgāka ir pārtikas drošība – atbilstoša apmācība nodrošina, ka apkalpojošais personāls pārzina visas procedūras.
  • Skolu, bērnudārzu un slimnīcu virtuves darbinieki
    Īpašo klientu – bērnu un pacientu – aizsardzības pasākumi prasa precīzu higiēnu un biežu papildināšanu.
  • Pārtikas rūpniecības un ražošanas darbinieki
    Masveida ražošanā ir svarīgi sistemātiski īstenot preventīvus pasākumus, lai izvairītos no masveida atsaukšanas.
  • Pārtikas tehnologi, maiznieki un konditori
    Profesionāļiem, kas izstrādā un ieved tirgū jaunus produktus, ir jāpārzina visi noteikumi un drošības prasības.
  • Vadītāji un kvalitātes vadītāji
    Vadošos amatos ir atbildīgi par komandas zināšanām, un viņu apmācība palīdz veidot vienotu paškontroles kultūru.

Regulāri pārtikas higiēnas apmācība ir ieteicama ik pēc 2-3 gadiem vai ikreiz, kad tiek mainīti darba procesi vai juridiskās prasības.

 

Kopsavilkums

Mtiešsaistes pārtikas apmācības kurss ar cilvēku higiēnas prasībām ir neizbēgama ikvienam ēdināšanas uzņēmumam un pārtikas apstrādātājam. Pareizās zināšanas un prasmes:

  • nodrošināt patērētāju veselību un apmierinātību;
  • palīdzēt izpildīt valsts noteikumus;
  • samazināt riskus un izmaksas;
  • stiprināt uzņēmuma tēlu un konkurētspēju.

Tīmeklī veidots elastīgums un paaugstināta zināšanu apguves efektivitāte. Reģistrējies treniņam jau šodien! Speriet soli uz priekšu profesionālo iemaņu apguvē un rūpējieties par pārtikas drošību ikvienā posmā – no izejvielu saņemšanas līdz pasniegšanai uz galda.

 

Lasīt vairāk: Minimālās higiēnas prasības pārtikas rūpniecībā ar apmācību

Mēs lietojam sīkfailus pakalpojuma nodrošināšanai, mārketinga nolūkiem un pakalpojuma uzlabošanai. Piekrītu Lietošna noteikumi