Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā: pamats drošai un kvalitatīvai pārtikai

Sanitārais minimums e-kurss

E-apmācība MINIMĀLĀS HIGIĒNAS PRASĪBAS PĀRTIKAS UZŅĒMUMĀ

E-apmācība PĀRTIKAS HIGIĒNAS JOMĀ ir paredzēta darbiniekiem, kuri saskaras ar pārtikas apstrādi. Minimālās higiēnas prasības apmācība ir piemērota gan tiem, kas iepriekš to nav izgājuši, gan arī kvalifikācijas celšanas nolūkos. Minimālās higiēnas prasības apmācība atbilst MK noteikumiem Nr. 545 (29.09.2015). Pieejama LATVIEŠU UN KRIEVU VALODĀ.
Cena10 €
LASĪT TĀLĀK

LABĀKAIS RISINĀJUMS TEV...

  • Mēs garantējam visiem jaunajiem pasūtītājiem, ka pilnībā atmaksāsim par apmācību veiktos maksājumus, ja apmācība neatbildīs cerībām.
  • Minimālās higiēnas prasības apmācība atbilst MK noteikumiem Nr. 545 (29.09.2015).
  • 10 gadus ilga pieredze un uzticība. 
  • Pieejams 24/7

PASŪTĪT IR PAVISAM VIENKĀRŠI. PIEEJAMS 24/7.

Apmācības pasūtīšana UZŅĒMUMA/IESTĀDES darbiniekiem:

  • Reģistrē lietotāju, izvēloties “uzņēmuma/iestādes konts”.
  • Izvēlies nepieciešamo apmācību un pasūti to, ievadot apmācāmā(-o) vārdu un uzvārdu, kā arī personas kodu.
  • Veic samaksu, izmantojot internetbanku, vai arī veicot pārskaitījumu. Rēķins tiks automātiski nosūtīts uz tavu e-pastu.
  • Tūlīt pēc rēķina apmaksas, uz tavu e-pastu tiks automātiski nosūtīta parole, kas nepieciešama piekļūšanai apmācībai.

Apmācības pasūtīšana sev kā PRIVĀTPERSONAI:

  • Reģistrē lietotāju, izvēloties “privātpersonas konts”.
  • Izvēlies nepieciešamo apmācību un noformē pasūtījumu.
  • Veic samaksu, izmantojot internetbanku, vai arī veicot pārskaitījumu. Rēķins tiks automātiski nosūtīts uz tavu e-pastu.
  • Lai pēc maksājuma veikšanas sāktu apmācību, ieejiet savā kontā, kur sākumlapā atradīsiet aktivizēto apmācību.

Video par apmācību:

Apmācības 1. daļu (bezmaksas) skaties ŠEIT

Vai tev ir jautājumus?

Sazinieties ar mums

KONTAKTI

Vai vēlaties pasūtīt kursu?

Reģistrējiet lietotāju

Reģistrēties

Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā: pamats drošai un kvalitatīvai pārtikai

Ievads: Kāpēc minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā ir būtiskas?

Pārtikas uzņēmuma ikdienas darbībā svarīgākais uzdevums ir nodrošināt drošu, nekaitīgu un augstas kvalitātes pārtiku. Lai tas būtu iespējams, ikvienam darbiniekam jāievēro minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā. Šie noteikumi nav tikai formalitāte – tie ir reāli darba principi, kas palīdz novērst pārtikas piesārņojumu, uzlabot darba vidi un nodrošināt klientu apmierinātību.

Minimālās higiēnas prasības attiecas uz vairākām jomām – sākot no telpu tīrības un darbinieku personīgās higiēnas līdz pārtikas produktu pareizai uzglabāšanai un kaitēkļu novēršanai. Šo prasību ievērošana nav sarežģīta, taču tā prasa konsekvenci un zināšanas. Tieši tāpēc uzņēmumā svarīga ir gan praktiska pieeja, gan regulāra darbinieku apmācība.

 

Lasīt vairāk: MINIMĀLĀS HIGIĒNAS PRASĪBAS PĀRTIKAS UZŅĒMUMAM E-apmācības

 

Galvenās minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā

Lai uzņēmums varētu piedāvāt drošu pārtiku, jāievēro vairākas būtiskas prasības. Šīs prasības ne tikai pasargā patērētāju veselību, bet arī veicina uzņēmuma iekšējo kārtību un darba efektivitāti.

Galvenie higiēnas aspekti, kam jāpievērš uzmanība:

  • Telpu un virsmu tīrība: Visiem darba galdiem, plauktiem, sienām un grīdām jābūt tīriem un labi koptiem. Regulāra tīrīšana samazina piesārņojuma risku.
  • Darbinieku personīgā higiēna: Rūpīga roku mazgāšana, tīrs darba apģērbs, matu pārsegi un citi aizsarglīdzekļi ir būtiski ikvienam, kas strādā ar pārtiku.
  • Pārtikas uzglabāšana: Jāievēro temperatūras režīmi, jānošķir izejvielas no gatavajiem produktiem un jāpārliecinās, ka nekas nav sabojājies vai pārāk ilgi uzglabāts.
  • Rīku un iekārtu kopšana: Naži, griešanas dēļi, mikseri un citas iekārtas jāuztur tīras un piemērotā stāvoklī. Katram nolūkam – savs instruments.
  • Kaitēkļu kontrole: Kaitēkļiem nav vietas pārtikas uzņēmumā. Ir jānovērš iespējas tiem iekļūt telpās, kā arī jāveic regulāras pārbaudes.

 

Kā ieguvumus sniedz higiēnas prasību ievērošana?

Uzņēmumi, kas ievēro minimālās higiēnas prasības, iegūst daudz priekšrocību – gan iekšēji, gan klientu un sadarbības partneru acīs. Lūk, daži no ieguvumiem:

  • Samazināts piesārņojuma un pārtikas bojāšanās risks
  • Uzlabota produktu kvalitāte un garša
  • Lielāka klientu uzticība un apmierinātība
  • Labāka komandas disciplīna un darba kultūra
  • Mazāk izmešanas un zaudējumu dēļ sabojātām precēm
  • Augstāka darba efektivitāte tīrā un sakārtotā vidē

 

Kāpēc regulāra darbinieku apmācība ir nepieciešama?

Lai arī prasības var šķist vienkāršas, praksē tās bieži tiek aizmirstas vai netiek pienācīgi ievērotas. Tieši tāpēc apmācība par minimālajām higiēnas prasībām pārtikas uzņēmumā ir ļoti svarīga. Tā palīdz darbiniekiem:

  • Atcerēties higiēnas principus un to nozīmi;
  • Apgūt jaunus praktiskus paņēmienus darba uzlabošanai;
  • Pārskatīt ikdienas darba paradumus un tos uzlabot;
  • Justies pārliecinātākiem par savu kompetenci un atbildību.

Īpaši efektīvas ir tiešsaistes apmācības, kuras darbinieki var iziet sev piemērotā laikā un tempā. Tas ir ērti, izdevīgi un pielāgojams jebkura uzņēmuma vajadzībām.

 

Kopsavilkums: stipriniet pārtikas drošību ikdienā

Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā ir pamats, uz kura balstās visa uzņēmuma drošība, efektivitāte un uzticamība. Tās nav birokrātiskas prasības, bet reāli soļi, kas palīdz nodrošināt augstas kvalitātes produktu ražošanu un apkalpošanu.

Darbinieku izpratne par higiēnas nozīmi, regulāra tīrības kontrole un praktiska pieeja ikdienas darbā – tas viss palīdz novērst riskus un veido profesionālu vidi. Arī klienti jūt atšķirību – viņi izvēlas uzņēmumus, kuros jūtas droši.

Neatliec – apmāci savu komandu jau šodien!

Reģistrējies tiešsaistes higiēnas apmācībai un padari savu pārtikas uzņēmumu uzticamāku un profesionālāku!

 

Lasīt vairāk: Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā – drošas pārtikas pamats ikdienas darbā

Vai vēlaties pasūtīt kursu?

Reģistrējiet lietotāju

Reģistrēties
Mēs lietojam sīkfailus pakalpojuma nodrošināšanai, mārketinga nolūkiem un pakalpojuma uzlabošanai. Piekrītu Lietošna noteikumi