Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā – drošas darba vides pamats

Sanitārais minimums e-kurss

E-apmācība MINIMĀLĀS HIGIĒNAS PRASĪBAS PĀRTIKAS UZŅĒMUMĀ

E-apmācība PĀRTIKAS HIGIĒNAS JOMĀ ir paredzēta darbiniekiem, kuri saskaras ar pārtikas apstrādi. Minimālās higiēnas prasības apmācība ir piemērota gan tiem, kas iepriekš to nav izgājuši, gan arī kvalifikācijas celšanas nolūkos. Minimālās higiēnas prasības apmācība atbilst MK noteikumiem Nr. 545 (29.09.2015). Pieejama LATVIEŠU UN KRIEVU VALODĀ.
Cena10 €
LASĪT TĀLĀK

LABĀKAIS RISINĀJUMS TEV...

  • Mēs garantējam visiem jaunajiem pasūtītājiem, ka pilnībā atmaksāsim par apmācību veiktos maksājumus, ja apmācība neatbildīs cerībām.
  • Minimālās higiēnas prasības apmācība atbilst MK noteikumiem Nr. 545 (29.09.2015).
  • 10 gadus ilga pieredze un uzticība. 
  • Pieejams 24/7

PASŪTĪT IR PAVISAM VIENKĀRŠI. PIEEJAMS 24/7.

Apmācības pasūtīšana UZŅĒMUMA/IESTĀDES darbiniekiem:

  • Reģistrē lietotāju, izvēloties “uzņēmuma/iestādes konts”.
  • Izvēlies nepieciešamo apmācību un pasūti to, ievadot apmācāmā(-o) vārdu un uzvārdu, kā arī personas kodu.
  • Veic samaksu, izmantojot internetbanku, vai arī veicot pārskaitījumu. Rēķins tiks automātiski nosūtīts uz tavu e-pastu.
  • Tūlīt pēc rēķina apmaksas, uz tavu e-pastu tiks automātiski nosūtīta parole, kas nepieciešama piekļūšanai apmācībai.

Apmācības pasūtīšana sev kā PRIVĀTPERSONAI:

  • Reģistrē lietotāju, izvēloties “privātpersonas konts”.
  • Izvēlies nepieciešamo apmācību un noformē pasūtījumu.
  • Veic samaksu, izmantojot internetbanku, vai arī veicot pārskaitījumu. Rēķins tiks automātiski nosūtīts uz tavu e-pastu.
  • Lai pēc maksājuma veikšanas sāktu apmācību, ieejiet savā kontā, kur sākumlapā atradīsiet aktivizēto apmācību.

Video par apmācību:

Apmācības 1. daļu (bezmaksas) skaties ŠEIT

Vai tev ir jautājumus?

Sazinieties ar mums

KONTAKTI

Vai vēlaties pasūtīt kursu?

Reģistrējiet lietotāju

Reģistrēties

Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā – drošas darba vides pamats

Svarīgums, kas sākas ar tīrību: par ko ir runa?

Ikviens pārtikas uzņēmums, neatkarīgi no tā lieluma vai darbības jomas, ir atbildīgs par to, lai klientiem tiktu nodrošināta droša un kvalitatīva pārtika. Lai to panāktu, uzņēmuma darbība jāorganizē saskaņā ar minimālajām higiēnas prasībām pārtikas uzņēmumā. Šīs prasības aptver visus ikdienas procesus – sākot no darbinieku personīgās higiēnas līdz tīrīšanas rutīnām, kas nodrošina pārtikas nekaitīgumu.

Higiēnas prasības nav nekas sarežģīts – tās ir saprotami noteikumi un labas prakses piemēri, kas jāintegrē uzņēmuma darba kultūrā. Tīrība, kontrole un rūpība – tie ir trīs galvenie principi, kas veido uzticamu pārtikas vidi. Labi izprastas un ievērotas prasības palīdz novērst piesārņojuma riskus, stiprina uzņēmuma reputāciju un veicina uzticību gan klientu, gan darbinieku vidū.

 

Lasīt vairāk: Minimālās higiēnas prasības pārtikas apmācības tiešsaistes kursā

 

Kādiem standartiem jāpievērš uzmanība ikdienas darbā?

Lai nodrošinātu, ka minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā tiek ievērotas, katram darbiniekam jāzina, kā pareizi rīkoties darba procesā. Zemāk apkopoti būtiskākie aspekti, kuriem jāpievērš īpaša uzmanība:

  • Roku higiēna: Bieža un pareiza roku mazgāšana ir viens no svarīgākajiem elementiem, kas palīdz novērst mikrobu nonākšanu pārtikā.
  • Darba virsmu un aprīkojuma tīrīšana: Regulāra un strukturēta tīrīšana pēc noteikta grafika samazina netīrumu un baktēriju uzkrāšanos.
  • Tīrs apģērbs un aizsarglīdzekļi: Aizsargapģērbs, cepures, priekšauti un vienreizlietojamie cimdi ir jāizmanto pareizi un jāmaina pēc vajadzības.
  • Pārtikas nošķiršana: Izejvielas, termiski apstrādāta pārtika un gatavi ēdieni jātur atsevišķi, lai novērstu krustenisko piesārņojumu.
  • Temperatūras kontrole: Pareiza uzglabāšana – tas nozīmē atbilstošus temperatūras režīmus gan ledusskapī, gan karstajā cehā.
  • Sakopta vide un organizēts darba process: Sakārtota virtuve vai ražošanas telpa ir pamats efektīvai darbībai un pārtikas drošībai.

Šie noteikumi nav tikai vienreizējas darbības – tie ir rutīnas daļa, ko vislabāk uzturēt ar komandas līdzdalību un regulāru atgādinājumu.

Cik būtiska ir darbinieku izglītošana?

Bieži vien problēmas rodas nevis no ļaunprātīgas nolaidības, bet gan no informācijas trūkuma vai aizmirstiem principiem. Tāpēc viena no svarīgākajām investīcijām pārtikas uzņēmuma vadībā ir darbinieku regulāra apmācība par minimālajām higiēnas prasībām pārtikas uzņēmumā.

Kāpēc tas ir svarīgi?

  • Darbinieki iegūst skaidru izpratni par savu lomu pārtikas drošībā;
  • Samazinās kļūdu skaits ikdienas procesos;
  • Tiek uzturēts vienots profesionālais standarts visos maiņu darbos;
  • Pieaug uzņēmuma kopējā kvalitāte un klientu apmierinātība;
  • Darbinieki jūtas drošāk un pārliecinātāk savā darbā.

Mūsdienās visērtāk to īstenot ar tiešsaistes apmācību palīdzību, kas ļauj apgūt nepieciešamo informāciju neatkarīgi no laika vai atrašanās vietas.

 

Praksē tas nozīmē vairāk nekā tikai tīrību

Pareizi piemērotas higiēnas prasības veicina:

  • Rūpīgu attieksmi pret klientu veselību;
  • Iekšējo darba disciplīnu un skaidras instrukcijas;
  • Mazāku risku uzņēmuma reputācijai bojātu produktu dēļ;
  • Uzņēmuma augstāku konkurētspēju tirgū;
  • Profesionālu komandu, kas pārzina savus pienākumus un zina, kā rīkoties sarežģītās situācijās.

 

Kopsavilkums un aicinājums rīkoties

Darbs pārtikas sektorā prasa lielu atbildību. Higiēnas noteikumi nav tikai formalitāte – tie ir pamats drošai, sakārtotai un kvalitatīvai darba videi. 

Rūpējies par pārtikas drošību jau šodien!

Reģistrēties tiešsaistes apmācībai un nodrošini, ka Tava komanda pārzina visas būtiskās higiēnas prasības.

 

Lasīt vairāk: Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā: pamats drošai un kvalitatīvai pārtikai

Vai vēlaties pasūtīt kursu?

Reģistrējiet lietotāju

Reģistrēties
Mēs lietojam sīkfailus pakalpojuma nodrošināšanai, mārketinga nolūkiem un pakalpojuma uzlabošanai. Piekrītu Lietošna noteikumi