Pārtikas higiēnas apmācība – visaptverošas e-apmācības, lai nodrošinātu drošu pārtiku

Ievads
Pārtikas higiēnas apmācība ir tēma, kuru nevar atstāt novārtā nevienā pārtikas uzņēmumā vai privātpersonā. Pareizas higiēnas prasības ir ļoti svarīgas, lai nodrošinātu drošu un kvalitatīvu pārtiku klientiem, tuviniekiem un sev. Veselības pārvaldes noteiktās prasības ir stingras, taču nepieciešamas, jo viena vienīga kļūda nepietiekamas pārtikas higiēnas dēļ var radīt nopietnus veselības apdraudējumus un kaitēt reputācijai. Jo plašākas pārtikas higiēnas apmācības tiek īstenotas, jo lielāka uzticēšanās no operatora, pakalpojumu sniedzēja un patērētāja puses.

 

Lasīt vairāk: PĀRTIKAS SAGATAVOŠANAS UN UZGLABĀŠANAS DROŠĪBA – PĀRTIKAS HIGIĒNA

 

Kam paredzētas pārtikas higiēnas apmācības?

  • Profesionāli ēdinātāji: restorāni, kafejnīcas, ēdināšanas uzņēmumi, pārtikas rūpniecības uzņēmumi. Darbiniekiem, kas ir tieši atbildīgi par pārtikas kvalitātes un drošības nodrošināšanu, nepieciešama sistemātiska pieeja, lai izprastu visus riskus un novērstu iespējamās problēmas.
  • Lielas virtuves un iestādes: skolas, bērnudārzu virtuves, slimnīcas, pansionāti. Lielajos kolektīvos pārtikas higiēna var būt lielākais izaicinājums, jo līdzās pārtikas nekaitīgumam ir jānodrošina arī ātrums, efektivitāte un raita darba organizācija.
  • Privātpersonas un mājas pavāri: pārtikas higiēnas apmācība sniedz zināšanas par drošu pārtikas apstrādi arī ikdienas mājsaimniecībā. Tas ir īpaši noderīgi tiem, kas pārdod savus rokdarbus vai organizē mājas kafejnīcas.

 

Ko ietver pārtikas higiēnas apmācība?

  1. Tīrīšana un dezinfekcija
    • Apmācības sniedz visaptverošu pārskatu par to, kā organizēt virtuves virsmu, instrumentu un citu darba procesā nepieciešamo priekšmetu tīrīšanu. Pareizas tīrīšanas metodes ir galvenais, lai novērstu baktēriju un mikrobu izplatīšanos.
  2. Izejvielu apstrāde un uzglabāšana
    • Zinot, kā uzglabāt dažāda veida pārtiku (gaļu, zivis, piena produktus, svaigus augļus un dārzeņus), var novērst savstarpēju piesārņojumu un pagarināt pārtikas glabāšanas laiku. Apmācību laikā uzzināsiet, kādas ir atbilstošās temperatūras prasības un kā efektīvi organizēt aukstuma ķēdes saglabāšanu.
  3. HACCP pamati
    • Bīstamības analīze un kritiskie kontroles punkti (HACCP) ir starptautiski atzīta pārtikas nekaitīguma pārvaldības sistēma, kas palīdz identificēt un kontrolēt iespējamos riskus. Apmācībās būs skaidrs, kā ikdienā pielietot HACCP principus, lai nodrošinātu drošību visā ražošanas ķēdē.
  4. Tiesību akti un prasības
    • Veselības pārvaldes un Eiropas Savienības tiesību akti nosaka konkrētus noteikumus un standartus, kas jāievēro, rīkojoties ar pārtiku. Pārtikas higiēnas apmācībās tiek skaidrots, kā sekot līdzi pastāvīgi mainīgajām prasībām un kādi ir galvenie aspekti, kas jāpārbauda.
  5. Personīgā higiēna
    • Roku mazgāšana, pareizs apģērbs un vispārējās veselības pārbaudes ir svarīgi faktori pārtikas nekaitīguma nodrošināšanā. Apmācībās uzmanība tiek pievērsta gan individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, gan ikdienas paradumiem, kas veicina tīru un drošu darba vidi.

 

Kāpēc pārtikas higiēnas apmācība ir noderīga?

  • Slimību profilakse: Pārtikas izraisīti veselības riski var būt ļoti nopietni, sākot no viegliem kuņģa darbības traucējumiem līdz dzīvībai bīstamiem stāvokļiem. Rūpīga higiēnas izpratne palīdz novērst šīs problēmas.
  • Reputācija un uzticamība: Uzņēmumi, kas ievēro augstākos pārtikas higiēnas standartus, ir uzticamāki klientu acīs. Uzņēmumam ir arī vieglāk iziet dienesta pārbaudes, jo atbilstība ir garantēta.
  • Efektivitāte un izmaksu ietaupījums: Regulāra profilakse un pareizas darba metodes palīdz izvairīties no bojātu izejvielu izmešanas vai darba pārtraukumiem. Ilgtermiņā tas nozīmē ievērojamus finanšu ietaupījumus.

 

E-pārtikas higiēnas apmācības priekšrocības

  • Elastība: Pārtikas higiēnas apmācības e-apmācības veidā var apgūt jebkurā laikā un jebkurā vietā ar interneta pieslēgumu. Darbinieki vai mājas pavāri var izvēlēties sev piemērotu mācību tempu, kas ļauj labāk apgūt apgūstamo materiālu.
  • Izmaksu efektivitāte: Apmācības tiešsaistē ietaupa gan laiku, gan resursus, kas citādi tiktu tērēti mācību telpu īrēšanai, transportam un citām saistītām izmaksām.
  • Pieejamība: Ir iespēja izvēlēties mācību valodu, un materiāli papildus tekstam ir aprīkoti ar attēliem un video, kas padara mācīšanos vieglāku un daudzveidīgāku.

 

Kopsavilkums

Pārtikas higiēnas apmācības ir nozīmīgs ieguldījums, ja vēlaties gatavot ēdienu droši un atbildīgi – neatkarīgi no tā, vai esat profesionāls ēdināšanas uzņēmums vai liels pārtikas ražotājs. Regulāra dalība pārtikas higiēnas apmācībās nodrošina labākas zināšanas par risku novēršanu un palielina uzticamību gan klientu, gan uzraugošo iestāžu acīs. E-apmācība padara šo procesu vienkāršu, elastīgu un izmaksu ziņā efektīvu. Jo rūpīgāk ikdienas praksē tiek īstenotas pārtikas higiēnas apmācības, jo labāka ir visu pušu pieredze un drošāks ēdiena galds.

 

Lasīt vairāk: PĀRTIKAS HIGIĒNAS APMĀCĪBA: DROŠĪBAS PANĀKUMU FORMULA

E-apmācība MINIMĀLĀS HIGIĒNAS PRASĪBAS PĀRTIKAS UZŅĒMUMĀ

E- apmācība: MINIMĀLĀS HIGIĒNAS PRASĪBAS PĀRTIKAS UZŅĒMUMĀ Tagad pieejama LATVIEŠU UN KRIEVU VALODĀ! Tagad pēc vēlēšanās ir iespējams saņemt arī APLIECĪBU ANGĻU VALODĀ BEZ PAPILDU SAMAKSAS. Nepieciešama tiem, kuri strādā ārpus Latvijas
Sanitārais minimums e-kurss

Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā

Cena10 €
LASĪT TĀLĀK

LABĀKAIS RISINĀJUMS TEV...

  • Mēs garantējam visiem jaunajiem pasūtītājiem, ka pilnībā atmaksāsim par apmācību veiktos maksājumus, ja apmācība neatbildīs cerībām.
  • Minimālās higiēnas prasības apmācība atbilst MK noteikumiem Nr. 545 (29.09.2015).
  • 10 gadus ilga pieredze un uzticība. 
  • Pieejams 24/7

PASŪTĪT IR PAVISAM VIENKĀRŠI. PIEEJAMS 24/7.

Apmācības pasūtīšana UZŅĒMUMA/IESTĀDES darbiniekiem:

  • Reģistrē lietotāju, izvēloties “uzņēmuma/iestādes konts”.
  • Izvēlies nepieciešamo apmācību un pasūti to, ievadot apmācāmā(-o) vārdu un uzvārdu, kā arī personas kodu.
  • Veic samaksu, izmantojot internetbanku, vai arī veicot pārskaitījumu. Rēķins tiks automātiski nosūtīts uz tavu e-pastu.
  • Tūlīt pēc rēķina apmaksas, uz tavu e-pastu tiks automātiski nosūtīta parole, kas nepieciešama piekļūšanai apmācībai.

Apmācības pasūtīšana sev kā PRIVĀTPERSONAI:

  • Reģistrē lietotāju, izvēloties “privātpersonas konts”.
  • Izvēlies nepieciešamo apmācību un noformē pasūtījumu.
  • Veic samaksu, izmantojot internetbanku, vai arī veicot pārskaitījumu. Rēķins tiks automātiski nosūtīts uz tavu e-pastu.
  • Lai pēc maksājuma veikšanas sāktu apmācību, ieejiet savā kontā, kur sākumlapā atradīsiet aktivizēto apmācību.

Video par apmācību:

Apmācības 1. daļu (bezmaksas) skaties ŠEIT

Vai tev ir jautājumus?

Sazinieties ar mums

KONTAKTI

Vai vēlaties pasūtīt kursu?

Reģistrējiet lietotāju

Reģistrēties

Vai vēlaties pasūtīt kursu?

Reģistrējiet lietotāju

Reģistrēties
Mēs lietojam sīkfailus pakalpojuma nodrošināšanai, mārketinga nolūkiem un pakalpojuma uzlabošanai. Piekrītu Lietošna noteikumi