Minimālās higiēnas prasības pārtikas rūpniecībā – apmācība

E-apmācība MINIMĀLĀS HIGIĒNAS PRASĪBAS PĀRTIKAS UZŅĒMUMĀ

E- apmācība: MINIMĀLĀS HIGIĒNAS PRASĪBAS PĀRTIKAS UZŅĒMUMĀ Tagad pieejama LATVIEŠU UN KRIEVU VALODĀ! Tagad pēc vēlēšanās ir iespējams saņemt arī APLIECĪBU ANGĻU VALODĀ BEZ PAPILDU SAMAKSAS. Nepieciešama tiem, kuri strādā ārpus Latvijas
Sanitārais minimums e-kurss

Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā

Cena10 €
LASĪT TĀLĀK

LABĀKAIS RISINĀJUMS TEV...

  • Mēs garantējam visiem jaunajiem pasūtītājiem, ka pilnībā atmaksāsim par apmācību veiktos maksājumus, ja apmācība neatbildīs cerībām.
  • Minimālās higiēnas prasības apmācība atbilst MK noteikumiem Nr. 545 (29.09.2015).
  • 10 gadus ilga pieredze un uzticība. 
  • Pieejams 24/7

PASŪTĪT IR PAVISAM VIENKĀRŠI. PIEEJAMS 24/7.

Apmācības pasūtīšana UZŅĒMUMA/IESTĀDES darbiniekiem:

  • Reģistrē lietotāju, izvēloties “uzņēmuma/iestādes konts”.
  • Izvēlies nepieciešamo apmācību un pasūti to, ievadot apmācāmā(-o) vārdu un uzvārdu, kā arī personas kodu.
  • Veic samaksu, izmantojot internetbanku, vai arī veicot pārskaitījumu. Rēķins tiks automātiski nosūtīts uz tavu e-pastu.
  • Tūlīt pēc rēķina apmaksas, uz tavu e-pastu tiks automātiski nosūtīta parole, kas nepieciešama piekļūšanai apmācībai.

Apmācības pasūtīšana sev kā PRIVĀTPERSONAI:

  • Reģistrē lietotāju, izvēloties “privātpersonas konts”.
  • Izvēlies nepieciešamo apmācību un noformē pasūtījumu.
  • Veic samaksu, izmantojot internetbanku, vai arī veicot pārskaitījumu. Rēķins tiks automātiski nosūtīts uz tavu e-pastu.
  • Lai pēc maksājuma veikšanas sāktu apmācību, ieejiet savā kontā, kur sākumlapā atradīsiet aktivizēto apmācību.

Video par apmācību:

Apmācības 1. daļu (bezmaksas) skaties ŠEIT

Vai tev ir jautājumus?

Sazinieties ar mums

KONTAKTI

Vai vēlaties pasūtīt kursu?

Reģistrējiet lietotāju

Reģistrēties

Vai vēlaties pasūtīt kursu?

Reģistrējiet lietotāju

Reģistrēties

Ievads

Rīkojoties ar pārtiku, nepieciešama augsta līmeņa higiēnas izpratne un spēja ievērot noteiktos noteikumus. Drošas un kvalitatīvas pārtikas ražošana sākas ar darbinieku zināšanām un prasmēm. Lai viss ražošanas process atbilstu likumā noteiktajiem standartiem, ir jāīsteno minimālās higiēnas prasības pārtikas rūpniecībā. Ērtākais un laiku ietaupošākais veids, kā tos iegūt, ir tiešsaistes apmācības, kas ir pieejamas jebkurā laikā un jebkurā vietā.

 

Kāpēc pārtikas rūpniecībā ir svarīgas minimālās higiēnas prasības?

Minimālās higiēnas prasības pārtikas rūpniecībā ir izstrādāts, lai aizsargātu patērētājus un uzturētu augstu pārtikas nekaitīguma līmeni. Atbilstība palīdzēs:

  • Izvairieties no saindēšanās ar pārtiku un slimību uzliesmojumiem
  • Novērst pārtikas kvalitātes pasliktināšanos
  • Saglabājiet patērētāju uzticību
  • Samazināt uzņēmuma juridiskos un ekonomiskos riskus
  • Atbilst uzraudzības iestāžu prasībām

 

Kādas ir minimālās higiēnas prasības pārtikas rūpniecībā?

Minimālās higiēnas prasības pārtikas rūpniecībā ietver vairākas jomas, kas visas atbalsta kopējo mērķi ražot drošu un kvalitatīvu pārtiku:

  • Darbinieku personīgā higiēna: Valkājot tīru darba apģērbu un aizsarglīdzekļus, regulāri mazgājot rokas, slimības gadījumā neatrodoties darbā.
  • Darba telpu un aprīkojuma tīrība: Ikdienas tīrīšana, dezinfekcija un regulāra darba vietu apkope.
  • Izejvielu apstrāde un uzglabāšana: Uzņemšanas kontrole, uzglabāšanas nosacījumu ievērošana un pareiza uzglabāšanas sistēma.
  • Uzglabāšanas temperatūras uzraudzība: Pastāvīga aukstās un karstās uzglabāšanas temperatūras uzraudzība un reģistrēšana.
  • Krusta piesārņojuma novēršana: Pārtikas grupu atdalīšana, instrumentu un virsmu atdalīšana, higiēnas darba prakses.
  • Kaitēkļu kontrole un atkritumu apsaimniekošana: Preventīvie pasākumi, kaitēkļu kontroles plāni un pareiza atkritumu apsaimniekošana.

 

Tiešsaistes apmācība – mūsdienīga un elastīga mācību iespēja

Tā kā darbinieki bieži ir aizņemti un ražošanas process prasa pastāvīgu klātbūtni, tad ir e-apmācība ideāls risinājums zināšanu papildināšanai vai jaunas informācijas iegūšanai. Tiešsaistes apmācība par minimālajām higiēnas prasībām pārtikas rūpniecībā piedāvā:

  • Patstāvīga mācīšanās ērtā laikā un ierīcē
  • Mūsdienu izglītības formas 
  • Tūlītējs sertifikāts pēc veiksmīgas pabeigšanas
  • Aktuālā informācija saskaņā ar jaunākajiem noteikumiem

 

Minimālās higiēnas prasības pārtikas rūpniecībā – Apmācību tēmas

Kursā ir iekļauts viss nepieciešamais, lai atbildētu minimālajām higiēnas prasībām pārtikas rūpniecībā:

  • Higiēnas prasību tiesiskais regulējums
  • Personīgā un darba higiēna
  • HACCP principi un kritiskie kontroles punkti
  • Pārtikas uzglabāšanas un uzglabāšanas nosacījumi
  • Metodes, lai izvairītos no savstarpējas inficēšanās
  • Kaitēkļu kontroles un atkritumu apsaimniekošanas principi

 

Apmācības mērķa grupa

Šīs apmācības paredzētas ikvienam, kurš strādā ar pārtikas ražošanu saistītās jomās:

  • Pārtikas apstrādātāji un ražošanas darbinieki
  • Kvalitātes vadītāji un ražošanas vadītāji
  • Jauni darbinieki pirms darba uzsākšanas
  • Uzņēmumi, kas vēlas nodrošināt atbilstību

 

Kopsavilkums

Minimālās higiēnas prasības pārtikas rūpniecībā ir neatņemama ikdienas darba sastāvdaļa. Savlaicīga un praktiska apmācība ir galvenais faktors uzņēmuma reputācijas saglabāšanā, kā arī drošas pārtikas ražošanas nodrošināšanā. Tiešsaistes apmācības sniedz zināšanas, kas palīdz novērst kļūdas, paaugstināt darbinieku informētību un uzturēt atbilstošu darba vidi.

Sāciet mācīties jau šodien un ieguldiet savas komandas kompetencē un uzņēmuma uzticamībā!

Mēs lietojam sīkfailus pakalpojuma nodrošināšanai, mārketinga nolūkiem un pakalpojuma uzlabošanai. Piekrītu Lietošna noteikumi