Minimalas higienas prasibas kursi: Svarīgs solis, lai nodrošinātu pārtikas drošību

Ievads

Pārtikas nekaitīgums ir katra pārtikas uzņēmuma veiksmes un ilgtspējas pamats. Minimālās higiēnas prasības ievērošana ir ļoti svarīga, lai nodrošinātu pārtikas kvalitāti un novērstu piesārņojumu. Minimālās higiēnas prasības kursi paredzēti darbiniekiem, kuri ikdienā saskaras ar pārtikas apstrādi un sagatavošanu. Šajā rakstā aplūkosim, kāpēc šīs apmācības ir svarīgas, uz ko tās attiecas un kā tās palīdz nodrošināt pārtikas nekaitīgumu.

 

Lasīt vairāk: MINIMĀLĀS HIGIĒNAS PRASĪBAS KURSI: SVARĪGS SOLIS PĀRTIKAS DROŠĪBAS NODROŠINĀŠANĀ

 

Kāpēc ir nepieciešami minimalas higienas prasibas kursi?

Minimālās higiēnas prasības kursi ir ārkārtīgi svarīgi pārtikas uzņēmumiem, jo ​​tie:

  • Nodrošiniet pārtikas nekaitīgumu: Pareizas higiēnas prakses ieviešana ievērojami samazina pārtikas piesārņojuma risku, kas savukārt palīdz novērst saindēšanos ar pārtiku un citas veselības problēmas.
  • Palielināt ražošanas efektivitāti: Apmācīti darbinieki zina, kā efektīvāk vadīt ēdiena gatavošanas procesus, kas padara darba procesus drošākus un raitākus.
  • Ievērot likumdošanas prasības: Daudzās valstīs minimālo higiēnas prasību ievērošana ir juridisks pienākums. Kursu pabeigšana nodrošina, ka uzņēmums izvairās no naudas sodiem un sankcijām.
  • Palieliniet patērētāju uzticību: pareizu higiēnas standartu ievērošana vairo uzticamību un uzlabo uzņēmuma tēlu, kas veicina panākumus ilgtermiņā.

 

Minimalas higienas prasibas kursi saturs

Minimālās higiēnas prasības kursi Satura tēmas ir sadalītas trīs dažādās sadaļās:

1. DAĻA

  1. Ievads higiēnas prasībās: Kursa pirmajā daļā ir izskaidrots, kāpēc higiēnai ir izšķiroša nozīme pārtikas apstrādē un kā tā palīdz novērst pārtikas piesārņojumu un slimību izplatīšanos.
  2. Tiesiskais regulējums: Šī tēma iepazīstina ar vietējiem un starptautiskajiem tiesību aktiem, kas regulē pārtikas nekaitīgumu un higiēnu. Kursā aplūkota arī pārtikas drošības uzraudzība un uzraudzība, kas tiek veikta likumdošanas ietvaros.
  3. Pārtikas nekaitīguma uzraudzība: Minimālās prasības higiēnas kursiem pārrunā, kā regulāri tiek pārbaudītas pārtikas uzņēmumus un kādas ir sankcijas, ja tiek pārkāptas higiēnas prasības. Tajā arī apspriests, kā uzņēmums var nodrošināt savu darbību atbilstību.

 

2. DAĻA

  1. Pārtikas izraisītu slimību statistika: Kursā ir sniegts pārskats par to, cik izplatītas pārtikas izraisītas slimības ir gan vietējā, gan starptautiskā mērogā, un izskaidro, kā uzlabot drošību.
  2. Fizikālais, ķīmiskais un bioloģiskais piesārņojums: Šajā tēmā tiek apspriesti dažādi veidi, kā pārtika var kļūt piesārņota un kā no tā izvairīties. Tajā arī paskaidrots, kādi ir izplatītākie piesārņojuma avoti un kā tos novērst.
  3. Mikroorganismi un to ietekme uz pārtikas nekaitīgumu: Minimālās prasības higiēnas kursiem tiek skaidrots, kā mikroorganismi aug un izplatās, un kādas ir efektīvas metodes to izplatības ierobežošanai.
  4. Pārtikas izraisītas slimības: Dalībnieki uzzinās par izplatītākajām pārtikas izraisītajām saslimšanām un veidiem, kā tās novērst. Tas arī uzsver preventīvo pasākumu nozīmi slimību uzliesmojumu novēršanā.

 

3. DAĻA

  1. Kaitēkļu kontrole pārtikas pārstrādes uzņēmumos: Minimālās prasības higiēnas kursiem sniegti norādījumi, kā novērst kaitēkļu izplatīšanos pārtikas ražošanas telpās un droši un efektīvi apkarot kaitēkļus.
  2. Saindēšanās ar pārtiku un tās profilakse Šajā tēmā galvenā uzmanība pievērsta saindēšanās ar pārtiku cēloņiem un profilaksei. Tajā arī apspriests, kā rīkoties ar pārtikas saindēšanās gadījumiem darba vietā.
  3. Personīgā higiēna: Personīgā higiēna ir katra pārtikas apstrādātāja pienākums. Minimālās higiēnas prasības kursi māca, kā uzturēt pareizu personīgo higiēnu, kas palīdz novērst pārtikas piesārņojumu.
  4. Tīrīšana un dezinfekcija: Kursā tiek apskatīta darba vietu un aprīkojuma tīrīšanas nozīme un izskaidrots, kā dezinficēt darba virsmas un instrumentus, lai novērstu piesārņotāju izplatīšanos.
  5. Paškontroles sistēmas (piemēram, HACCP): Minimālās prasības higiēnas kursiem māca, kā ieviest HACCP sistēmu, kas ir efektīvs veids, kā pārvaldīt pārtikas nekaitīguma riskus. Pašuzraudzība palīdz uzņēmumiem identificēt un novērst iespējamos draudus.

 

Kopsavilkums

Minimalas higienas prasibas kursi ir neaizstājami pārtikas drošības nodrošināšanai ikvienā pārtikas uzņēmumā. Minimālo higienas prasību kursi sniedz darbiniekiem nepieciešamās zināšanas un prasmes, kas palīdz paaugstināt pārtikas kvalitāti un samazināt piesārņojuma risku. Tie arī nodrošina, ka uzņēmums gūst pārskatu par likumdošanas prasībām un stiprina savu tēlu patērētāju vidū. Investīcijas pārtikas uzņēmumu. Minimalas higienas prasibas kursos ir svarīgs solis ceļā uz drošas un kvalitatīvas pārtikas nodrošināšanu.

 

Lasīt vairāk: MINIMALAS HIGIENAS PRASIBAS KURSI PĀRTIKAS UZŅĒMUMĀ – MĒRĶI UN REZULTĀTI

E-apmācība MINIMĀLĀS HIGIĒNAS PRASĪBAS PĀRTIKAS UZŅĒMUMĀ

E-apmācība PĀRTIKAS HIGIĒNAS JOMĀ ir paredzēta darbiniekiem, kuri saskaras ar pārtikas apstrādi. Minimālās higiēnas prasības apmācība ir piemērota gan tiem, kas iepriekš to nav izgājuši, gan arī kvalifikācijas celšanas nolūkos. Minimālās higiēnas prasības apmācība atbilst MK noteikumiem Nr. 545 (29.09.2015). Pieejama LATVIEŠU UN KRIEVU VALODĀ.
Sanitārais minimums e-kurss

Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā

Cena10 €
LASĪT TĀLĀK

LABĀKAIS RISINĀJUMS TEV...

  • Mēs garantējam visiem jaunajiem pasūtītājiem, ka pilnībā atmaksāsim par apmācību veiktos maksājumus, ja apmācība neatbildīs cerībām.
  • Minimālās higiēnas prasības apmācība atbilst MK noteikumiem Nr. 545 (29.09.2015).
  • 10 gadus ilga pieredze un uzticība. 
  • Pieejams 24/7

PASŪTĪT IR PAVISAM VIENKĀRŠI. PIEEJAMS 24/7.

Apmācības pasūtīšana UZŅĒMUMA/IESTĀDES darbiniekiem:

  • Reģistrē lietotāju, izvēloties “uzņēmuma/iestādes konts”.
  • Izvēlies nepieciešamo apmācību un pasūti to, ievadot apmācāmā(-o) vārdu un uzvārdu, kā arī personas kodu.
  • Veic samaksu, izmantojot internetbanku, vai arī veicot pārskaitījumu. Rēķins tiks automātiski nosūtīts uz tavu e-pastu.
  • Tūlīt pēc rēķina apmaksas, uz tavu e-pastu tiks automātiski nosūtīta parole, kas nepieciešama piekļūšanai apmācībai.

Apmācības pasūtīšana sev kā PRIVĀTPERSONAI:

  • Reģistrē lietotāju, izvēloties “privātpersonas konts”.
  • Izvēlies nepieciešamo apmācību un noformē pasūtījumu.
  • Veic samaksu, izmantojot internetbanku, vai arī veicot pārskaitījumu. Rēķins tiks automātiski nosūtīts uz tavu e-pastu.
  • Lai pēc maksājuma veikšanas sāktu apmācību, ieejiet savā kontā, kur sākumlapā atradīsiet aktivizēto apmācību.

Video par apmācību:

Apmācības 1. daļu (bezmaksas) skaties ŠEIT

Vai tev ir jautājumus?

Sazinieties ar mums

KONTAKTI

Vai vēlaties pasūtīt kursu?

Reģistrējiet lietotāju

Reģistrēties

Vai vēlaties pasūtīt kursu?

Reģistrējiet lietotāju

Reģistrēties
Mēs lietojam sīkfailus pakalpojuma nodrošināšanai, mārketinga nolūkiem un pakalpojuma uzlabošanai. Piekrītu Lietošna noteikumi