Higienas prasības kursi – praktiskas zināšanas pārtikas nozarē

E-apmācība MINIMĀLĀS HIGIĒNAS PRASĪBAS PĀRTIKAS UZŅĒMUMĀ

E-apmācība PĀRTIKAS HIGIĒNAS JOMĀ ir paredzēta darbiniekiem, kuri saskaras ar pārtikas apstrādi. Minimālās higiēnas prasības apmācība ir piemērota gan tiem, kas iepriekš to nav izgājuši, gan arī kvalifikācijas celšanas nolūkos. Minimālās higiēnas prasības apmācība atbilst MK noteikumiem Nr. 545 (29.09.2015). Pieejama LATVIEŠU UN KRIEVU VALODĀ.
Sanitārais minimums e-kurss

Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā

Cena10 €
LASĪT TĀLĀK

LABĀKAIS RISINĀJUMS TEV...

  • Mēs garantējam visiem jaunajiem pasūtītājiem, ka pilnībā atmaksāsim par apmācību veiktos maksājumus, ja apmācība neatbildīs cerībām.
  • Minimālās higiēnas prasības apmācība atbilst MK noteikumiem Nr. 545 (29.09.2015).
  • 10 gadus ilga pieredze un uzticība. 
  • Pieejams 24/7

PASŪTĪT IR PAVISAM VIENKĀRŠI. PIEEJAMS 24/7.

Apmācības pasūtīšana UZŅĒMUMA/IESTĀDES darbiniekiem:

  • Reģistrē lietotāju, izvēloties “uzņēmuma/iestādes konts”.
  • Izvēlies nepieciešamo apmācību un pasūti to, ievadot apmācāmā(-o) vārdu un uzvārdu, kā arī personas kodu.
  • Veic samaksu, izmantojot internetbanku, vai arī veicot pārskaitījumu. Rēķins tiks automātiski nosūtīts uz tavu e-pastu.
  • Tūlīt pēc rēķina apmaksas, uz tavu e-pastu tiks automātiski nosūtīta parole, kas nepieciešama piekļūšanai apmācībai.

Apmācības pasūtīšana sev kā PRIVĀTPERSONAI:

  • Reģistrē lietotāju, izvēloties “privātpersonas konts”.
  • Izvēlies nepieciešamo apmācību un noformē pasūtījumu.
  • Veic samaksu, izmantojot internetbanku, vai arī veicot pārskaitījumu. Rēķins tiks automātiski nosūtīts uz tavu e-pastu.
  • Lai pēc maksājuma veikšanas sāktu apmācību, ieejiet savā kontā, kur sākumlapā atradīsiet aktivizēto apmācību.

Video par apmācību:

Apmācības 1. daļu (bezmaksas) skaties ŠEIT

Vai tev ir jautājumus?

Sazinieties ar mums

KONTAKTI

Vai vēlaties pasūtīt kursu?

Reģistrējiet lietotāju

Reģistrēties

Higienas prasības kursi – praktiskas zināšanas pārtikas nozarē

Ievads

Mūsdienu pārtikas ražošanas un apstrādes vidē efektīva higiēna vairs nav tikai papildu bonuss, bet gan ikdienas darba neatņemama sastāvdaļa. Higienas prasības kursi sniedz iespēju apmācīt gan jaunus, gan pieredzējušus darbiniekus, lai ikviens uzņēmuma loceklis spētu pārvaldīt higiēnas procesus ar augstu precizitāti. Šajos kursos dalībnieki apgūst ne tikai teorētiskos principus, bet arī daudzveidīgas praktiskas metodes, kas palīdz saglabāt darba vidi tīru, novērst mikrobu un ķīmisku piesārņotāju izplatību un optimizēt ražošanas efektivitāti.

Ilgstspējīga apmācība iekļauj:

  • Roku un personīgās higiēnas pilnveidošanu ar simulācijām un video demonstrācijām
  • Virsmu un instrumentu kopšanas protokolu izstrādi un testēšanu reālās darba situācijās
  • Temperatūras monitoringa sistēmu konfigurēšanu un kalibrēšanu gan aukstuma, gan siltuma procesa posmos
  • Atkritumu šķirošanas un apsaimniekošanas plānu izveidi, tai skaitā bioloģisko atkritumu kompostēšanai
  • Riska analīzes metožu īstenošanu un ikdienas pašnovērtējuma rīku pielietošanu

 

Kursu saturs un moduļu detalizācija

Modulis 1: Roku mazgāšana un personīgās higiēnas pilnveide

  • Rokas anatomijas un ādas mikrobioma īpatnību izpratne
  • Pareizas roku mazgāšanas tehnika ar roku slazdošanas testiem un UV lampu pārbaudēm
  • Dezinfekcijas līdzekļu veidi un to efektivitātes salīdzinājums laboratorijas apstākļos
  • Personalizēti rīki (taskas, automātiskās izsmidzināšanas iekārtas) un to uzstādīšana darba vietā

Modulis 2: Virsmu un instrumentu higiēna

  • Virsmas materiālu īpašību analīze (nerūsējošais tērauds, polipropilēns, koks) un atbilstošu tīrīšanas līdzekļu izvēle
  • Instrumentu krāsu kodējuma sistēmas ieviešana un testēšana, lai novērstu ristsaistīšanos
  • Praktiskas darba sesijas: virsmas nospiedumu ņemšana, mikrobu kultivēšana un rezultātu interpretācija
  • Dziļtīrīšanas grafiku un pārskatu veidņu izstrāde uzņēmuma vajadzībām

Modulis 3: Temperatūras monitorings un aukstuma/karstuma procesu vadība

  • Termometru un datu loggeru kalibrēšanas procedūras: soļi, biežums, dokumentācija
  • Līmeņu noteikšana: optimālā temperatūra bīstamo produktu uzglabāšanai un pārvadāšanai
  • Automātisko sistēmu konfigurēšana: trauksmes signāli, datu uzkrāšana un analīzes platformas iepazīšana
  • Praktiskie uzdevumi: aukstuma ķēdes pārtraukšanas simulācija un atbildes darbību izstrāde

Modulis 4: Atkritumu apsaimniekošana un vides higiēna

  • Bioloģisko un pārstrādājamo atkritumu šķirošanas shēmu izveide ražošanas zonā
  • Slēgtu un pedāļu vāku tvertņu pozicionēšana un dezinfekcijas grafiku noteikšana
  • Kaitēkļu profilakses pasākumi: tīrīšanas rotaļlietas, insektu slazdi, periodiskā dezinsekcija
  • Dalībnieku prakšu sesija: ieviestais atkritumu plāns un tā auditēšana

Modulis 5: Riska analīze un pašnovērtējums

  • Vienkāršas kontrolpunktu kartes izstrāde katram ražošanas posmam
  • “Higiēnas čeklistu” sagatavošana un ikdienas pārskatu veidošana mobilajā lietotnē
  • Dalībnieku prezentācijas: izstrādātās kartes un čeki, kolēģu vērtējums un treneru komentāri
  • Secinājumu apkopojums un turpmākās uzlabošanas soļi

Modulis 6: Komandas vadība un kultūras veidošana

  • Higiēnas vēstneša loma: izvēle, apmācība un atbalsta mehānismi
  • Iekšējo sacensību un balvu sistēmu organizēšana, lai sekmētu iesaisti
  • Komunikācijas plāns: regulāri atgādinājumi, informatīvie stendi un īsie video materiāli

 

Noslēgums

Padziļinātie higienas prasību kursi sniedz ne tikai teorētisku ieskatu, bet galvenokārt praktiskas iemaņas, kas nekavējoties izmantojamas ikdienas darbā. Šī apmācība palīdz uzņēmumiem samazināt mikrobu riskus, optimizēt tīrīšanas un uzglabāšanas procesus, kā arī stiprināt komandas saliedētību un atbildību. Ieguldījums šo kursu apgūšanā atmaksājas ar uzlabotu darba kvalitāti, samazinātiem zaudējumiem un augstāku darbinieku motivāciju. Sāciet plānot savu apmācības programmu jau šodien un veidojiet drošu, efektīvu un inovatīvu higiēnas kultūru savā uzņēmumā!

Vai vēlaties pasūtīt kursu?

Reģistrējiet lietotāju

Reģistrēties
Mēs lietojam sīkfailus pakalpojuma nodrošināšanai, mārketinga nolūkiem un pakalpojuma uzlabošanai. Piekrītu Lietošna noteikumi